Parmafuse, вече втори комплект и съм адски доволен!
Известие
Collapse
No announcement yet.
предни накладки
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщениеЗада несе занимавате с глупости и да ги мислите ще спират или не, менте или не - вимате АТЕ !
п.п.
бах как прозвуча все едно аз ги продавам156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
Bosch Motronic M2.10.4 MPFi
Comment
-
Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение"Ate"-то откъде?Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Comment
-
Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщениеMANIMPEXFORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.
Comment
-
За да не отварям нова тема - на мен ще ми се наложи да сменям накладки скоро - задни, но вероятно ще сменя и предните, че съм като товарен влак когато температурата навън е над 25 градуса. Както и да е, интересува ме коя е марката за първоначално вграждане при Alfa - TRW? Четох за BMW, че ползват ATE или TEXTAR, от скоро Fiat са започнали да ползват STEINHOF - до колкото прочетох тук има само положителни мнения за всяка от изброените марки и всеки си хвали своето, което си е напълно нормално (синдром на не помня какво си беше). Мисълта ми е има ли някъде сравнение по параметри - примерно спирачен път мокри/сухи; износване, твърдост (да не дерат дисковете за норматив), звукови качества и тнт?
Имам и друг въпрос за дисковете - колко трябва да са износени за да се сменят? Аз по принцип знам, че се мерят за някаква минимална дебелина (6-7мм за задните), но и "ако ръба е издаден повече от 2мм сменяй" също е доста популярно.sigpic
Comment
-
За плътните предни минимално 13,2мм
задни 9мм
накладки предни мин 1,5мм
задни мин 1,5мм
Вентилирани предни дискове 20,2мм
задни 9мм
ръб на диска 0.15мм максимално
по спомен това износване е 2мм от цялата дебелина на диска.
Пак по спомен оригиналните накладки са на Лукас, сега собственост на ТРВ. Аз сложих ТРВ ама са далеч от оригиналните - не цапат колкото оригиналните, ама и не спират като тях. Сложих предни дискове Цимерман от Косер и мога да ви кажа само едно - не слагайте такива, за 2000км се появиха няколко дълбоки бразди (накладките са достатъчно меки да не скърцат колкото и загряли да са), ръждясаха ужасно и сега по джантите има повече ръжда отколкото феродо, даже качествен чугунен диск на лада не ръждясва така.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщениеПак по спомен оригиналните накладки са на Лукас, сега собственост на ТРВ.
---------- Post added at 23:01 ---------- Previous post was at 22:58 ----------
Първоначално публикувано от hayho Покажи съобщениеот скоро Fiat са започнали да ползват STEINHOF
STEINHOF имат сертификат и се ползват от Фиат Груп,но това не означава,че накладките и дисковете STEINHOF са същите,като използваните от Фиат Груп.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Оригиналните накрадки за първоначално вграждане на 156 са Galfer. Може и да съм пристрастен, ама според мен са и най-добрите за ежедневна употреба с оригиналните дискове. От средния ценови клас (около 60-70 лв.) имам впечатления от Ремса, които за парите си са отлични накладки.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
относно накладки Галфер и Текстар
Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщениеОригиналните накрадки за първоначално вграждане на 156 са Galfer. Може и да съм пристрастен, ама според мен са и най-добрите за ежедневна употреба с оригиналните дискове.
Моите задни ги сменях на около 94к км и тая фирма не я бях чувал - Галфер. Смятам че са оригиналните, съдейки и по ръбчето на диска. Аз от естетична гледна точка не търпя ръбове и ги премахвам по механичен начин. Сложих текстар и сякаш малко по-зле спират, обаче те имат едни скосения на феродото в двата края и още не са легнали към дисковете на цялата си площ. А старото Клио го карах с Текстар и нямам забележки към тях. Поздрави на всички!Last edited by tonov; d.m.y г., 11:55.Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553
Comment
Comment